Makluman kepada semua ibu bapa dan penjaga pelajar-pelajar SMK Bandar Baru Perda. Untuk pengetahuan semua, SMK BBP telah menggunakan satu platform pembelajaran alaf baru yang dikenali sebagai 1BESTARINET  FROG VLE. Platform ini membolehkan murid, guru dan pelajar untuk mengakses platform pemebelajaran ini. Untuk makluman ibu bapa, pada masa ini para pelajar sedang diberikan kursus berkaitan dengan VLE Frog yang akan digunakan oleh mereka semasa proses pengajaran dan pembelajaran.

Ibu bapa dan penjaga juga boleh mengakses laman pembelajaran ini dengan mendapatkan  USER ID dan PASSWORD dengan mengikuti langkah-langkah yang berikut: 1. Sila ke laman web http://www.yes.my dan klik ke 1Bestarinet

PID

2. Klik pada Find your 1Bestarinet ID

PD3

3. Sila masukkan NO KP dan NAMA PENUH pada ruangan yang disediakan. Klik Search. Jika nama anda terdapat dalam senarai, maka Nama, No KP, No telefon dan YES ID akan dipaparkan. Sila ukuti arahan seterusnya iaitu dengan memasukkan alamat emel dan no telefon yang sebenar. Kemudian klik UPDATE. Password anda akan diberikan secara serta merta ke telefon bimbit anda.

PD4
4. Kemudian, untuk mengakses platform 1Bestrinet VLE Frog SMK BBST, sila gunakan pelayar web Google Chrome. Taipkan URL ini https://pea0012.1bestarinet.net Image
Masukkan YES ID dan PASSWORD anda. Kemudian Log In
 5.Berikut adalah paparan bagi Parents Noticeboard. Segala makluman berkaitan dengan sekolah yang ingin diketahui oleh ibu bapa akan dimuat naik ke laman ini.
pibg